Mgr. et Mgr. Ilona Chromová

Mgr. Ilona Chromová je zastupitelkou MČ Praha 9 zvolenou za Piráty. Je členkou Komise pro bezpečnost a sociálně-zdravotní komise MČ Praha 9.

Ilona vystudovala VŠ UJEP v Ústí nad Labem, obor Vychovatelství pro speciálně pedagogické instituce a také obor Andragogika na VŠ UJAK v Praze. Po mateřské dovolené nastoupila do firmy Hartmann Rico, kde kontrolovala kvalitu výrobků připravených k expedici.

V roce 2006 nastoupila k Městské policii hl. Města Praha, kde zastávala pozici administrativní pracovnice OŘ MP Praha 5. Protože se přestěhovala na sever republiky a bylo časově náročné dojíždění, nastoupila k Městské policii Most, kde téměř 10 let působila jako tisková mluvčí. Současně s pozicí tiskové mluvčí městské policie získala manažerské zkušenosti jako manažerka prevence kriminality města Mostu.

Stěžejní náplní byla tvorba koncepcí prevence kriminality města, tvorba a realizace preventivních projektů a programů pro všechny věkové kategorie občanů. Byla odborným poradcem v komisi prevence kriminality města Mostu, pracovní skupiny v problematice týkající se sociálně vyloučených lokalit, členem koordinační skupiny Rodiny v krizi a mentorem asistentů prevence kriminality. Úzce spolupracovala s manažery ostatních měst, kterým byla poradcem, aby byli úspěšní v podávání projektů.

Jako manažerka uměla získat pro město Most dotace z Ministerstva vnitra ČR, a to každoročně téměř milion korun. Jelikož se vdala a odstěhovala se za svým mužem do Prahy, vrátila se zpět na Městskou policii, kde dva roky pracovala jako kontrolní pracovník u Městské policie Praha. Její politická angažovanost v Pirátské straně byla trnem v oku jejím nadřízeným, kteří ji donutili k odchodu. Následovala zkušenost u Probační a mediační služby Praha a České unie neslyšících. Téměř rok pracuje na oddělení sociálně - právní ochrany dětí ÚMČ Praha 8.

Její prioritou je hlavně to, aby se občané Prahy 9 cítili bezpečně, a aby dodržování pravidel platilo stejným metrem pro každého.

ilona-chromova

Pirátská strana