Mgr. Petr Daubner

Mgr. Petr Daubner je člen Pirátů a zastupitel na MČ Praha 9. Na Radnici Prahy 9 působí ve Školské a Bezpečnostní komisi.

Petr vystudoval Přírodovědeckou a Filosofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Nejdříve učil na základní škole, od roku 2007 působí jako učitel dějepisu a zeměpisu na Gymnáziu Špitálská v Praze-Vysočanech. Je autorem internetové učebnice dějepisu pro střední školy.

Petr je vášnivým cestovatelem a turistou. Procestoval přes 80 zemí světa na všech sedmi kontinentech. V poslední době se věnuje hlavně dálkové pěší turistice.

Kandiduje jako lídr pirátské kandidátky ve volebním obvodě Prosek na Praze 9. Jeho hlavní snahou je, aby radnice Praha 9 fungovala otevřeně a transparentně. V oblasti školství se chce zasadit především o lepší komunikaci mezi radnicí coby zřizovatelem, rodiči, učiteli a řediteli. Je třeba rovněž urychleně řešit nedostatečnou kapacitu místních základních a mateřských škol.