Ing. Kornélia Gottmannová

Ing. Kornélia Gottmannová je členkou Pirátů, místopředsedkyní Místního sdružení Pirátů na Praze 9 a místopředsedkyní Zastupitelského klubu Pirátů na Praze 9. Na Radnici Prahy 9 je předsedkyní Školské komise. Působí také v Komisi pro územní rozvoj.

Kornélia vystudovala VŠCHT Praha, obor fyzikální chemie. Po ukončení studia nastoupila ke společnosti ExxonMobil jako technický poradce pro oleje a maziva. Své zkušenosti v rámci této mezinárodní korporace sbírala na dalších pozicích: jako vedoucí prodeje, office manažerka a koordinátorka prodejních činností pro Čechy a Slovensko v centrále v Hamburku. Řešila také otázky synchronizace procesů a zavádění ISO norem. Další manažerské zkušenosti získala jako ředitelka marketingu a kvality v logistické společnosti Schenker a poté jako obchodní ředitelka firmy van Gansewinkel, kde se zabývala nakládáním s odpady.

Po deseti letech v manažerských pozicích se začala věnovat poradenské činnosti ve švýcarské společnosti Krauthammer jako konzultant a kouč. Před třemi roky se svým kolegou založila firmu Fluence, kde se dále zabývá poradenstvím v oblasti týmového leadershipu a osobního rozvoje. Působí v dozorčí radě městské společnosti Pražské služby.

Je matkou dvou dcer a neutěšená situace v českém školství ji přivedla k politice. Jejím cílem je nastavit otevřenou komunikaci radnice s občany a funkční a transparentní procesy při řízení městské části. Tak, aby Praha 9 držela krok s rychle měnící se dobou a nezůstala poplatná překonaným ideám z devadesátých let.

Moje aktuality

Komiks
16.06.2022

Komiks

Toto je komiks, který vyšel v jarním vydání Pirátských listů pro Prahu 9 na téma školství na devítce.

Co trápí naše školy?
15.06.2022

Co trápí naše školy?

Ve školství nejde pořád dělat všechno jako před sto lety. Musíme hledat inspiraci i jinde.

Kdy bude stát Elektra?
30.04.2022

Kdy bude stát Elektra?

Příprava otevření školy a školky U Elektry je v plném proudu. Hrubá stavba by měla být hotová v létě, je potřeba připravit výběrové řízení na vybavení kuchyně a interiérů. Dalším důležitým předpokladem pro otevření školy...