Mgr. Ilona Chromová

Mgr. Ilona Chromová je členkou Pirátů na Praze 9.

Ilona vystudovala VŠ UJEP v Ústí nad Labem, obor Vychovatelství pro speciálně pedagogické instituce, v současné době studuje obor Andragogika na VŠ UJAK v Praze. Po mateřské dovolené nastoupila do firmy Hartmann Rico, kde kontrolovala kvalitu výrobků připravených k expedici.

V roce 2006 nastoupila k Městské policii hl. Města Praha, kde zastávala pozici administrativní pracovnice OŘ MP Praha 5. Protože se přestěhovala na sever republiky a bylo časově náročné dojíždění, nastoupila k Městské policii Most, kde téměř 10 let působila jako tisková mluvčí. Současně s pozicí tiskové mluvčí městské policie získala manažerské zkušenosti jako manažerka prevence kriminality města Mostu.

Stěžejní náplní byla tvorba koncepcí prevence kriminality města, tvorba a realizace preventivních projektů a programů pro všechny věkové kategorie občanů. Byla odborným poradcem v komisi prevence kriminality města Mostu, pracovní skupiny v problematice týkající se sociálně vyloučených lokalit, členem koordinační skupiny Rodiny v krizi a mentorem asistentů prevence kriminality. Úzce spolupracovala s manažery ostatních měst, kterým byla poradcem, aby byli úspěšní v podávání projektů.

Jako manažerka uměla získat pro město Most dotace z Ministerstva vnitra ČR, a to každoročně téměř milion korun. Jelikož se vdala a odstěhovala se za svým mužem do Prahy, změnila působení a druhým rokem pracuje na oddělení přímo řízeném ředitelem Městské policie hl. m. Prahy, jako kontrolor. Její prioritou je hlavně to, aby se občané Prahy 9 cítili bezpečně, a aby dodržování pravidel platilo pro každého.